23948sdkhjf

Takeuchi ska erövra Sydsverige

Maskingruppen är nybliven återförsäljare för Takeuchi i södra Sverige. Företaget är etablerat på fem orter i Skåne och Halland och ambitionen är att även börja jobba med Hyundais entreprenadmaskiner i framtiden.

Maskingruppen har sitt ursprung i Bil-Knutsson som 1948 började sälja Harry Fergusons klassiska ”Grålle” i Ängelholm. Ända sedan dess har lantbruks- och grönytemaskiner dominerat produktutbudet även om exempelvis Wacker Neuson finns med på ett hörn och har bidragit till att även maskinentreprenörer satt företaget på kartan.

Än tydligare blir det nu när företaget ingått ett samarbete med EMS som innebär att Maskingruppen kommer att fungera som återförsäljare för Takeuchi i Skåne och Halland.

Med basen i Eslöv, men med etableringar även i Ängelholm, Falkenberg, Hörby och Kristianstad förstärks nu sortimentet med nya och begagnade maskiner liksom med ansvar för reservdelar, service, fältservice och reparationer.

Vi har många kunder som kör grävmaskiner och en bred kundbas med entreprenörer. EMS har ett intressant maskinprogram som passar vår verksamhet och våra kunder. Takeuchi är en utmärkt maskin och kommer att bli ett uppskattat tillskott till de maskiner vi redan erbjuder våra kunder, säger Maskingruppens vd Pär-Ola Jansson.

Inledningsvis omfattar avtalet främst Takeuchi, men ambitionen är att framöver kunna komplettera erbjudandet även med större maskinstorlekar ur Hyundais utbud.

Maskingruppen har ett geografiskt läge samt en verksamhet och kundbas som passar väl in i vår strategi att utveckla vårt nätverk av återförsäljare, säjer Lennart Edling, vd för EMS.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078