23948sdkhjf

Designpris till 5-tonsgrävare

Minigrävaren EZ50 har belönats med designutmärkelsen Red Dot Award i kategorin produktdesign för nyttofordon.

Sedan 1954 har utmärkelsen Red Dot delats ut till produkter av vitt skilda slag för framträdande design som i år lyfter fram kvaliteter som innovationsgrad, ergonomi, funktionalitet och ekologisk hållbarhet.

Bland årets vinnare, som också omfattar varumärken som Maserati och Polestar, finns Wacker Neuson som inom området nyttofordon uppmärksammades för sin 5-tonsgrävare EZ50, som bland annat utmärker sig för sin ”zero tail”-lösning och ett flertal säkerhetsfunktioner.

Frånvaron av bakre överhäng underlättar arbete nära byggnader och trafikerade leder och är en väsentlig del i säkerhetstänket. Andra delar är de stora glasade ytorna som ger bra sikt tillsammans med bland annat välplanerad instrumentering och sluttande motorhuv.

Av stor betydelse är också en rad med röda lysdioder baktill på maskinen som aktivt varnar de som befinner sig i närheten att den är driftklar.

Designen har också möjliggjort stora yttre paneler som kan öppnas utan verktyg, vilket säkerställer enkel åtkomst vid underhåll.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11