23948sdkhjf

Största kontraktet någonsin

Djupfräsning, indränkt makadam och ytbehandling väntar på vägar i tre län – Peabs största tankbeläggningskontrakt någonsin.

Peab Asfalt har tecknat ett kontrakt värt cirka 130 miljoner kronor som omfattar tankbeläggningar som ska utföras åt Trafikverket i Dalarna, Gävleborg och Jämtlands län.

– Det är fantastiskt roligt att erhålla detta stora kontrakt vilket betyder mycket för oss samt att underhålla våra vägar är ett viktigt samhällsuppdrag. Vi är även mycket glada över fortsatt förtroende och därmed få möjligheten att fortsätta arbeta med Trafikverket region Mitt, säger Karl Hillgren, arbetschef Peab Asfalt, i ett pressmeddelande.

Peab Asfalt ska ombesörja djupfräsning, indränkt makadam samt ytbehandling på låg- och medeltrafikerade vägar –  metoden använts främst på just lågtrafikerade vägar.

Tanken är att förlänga vägarnas livslängd genom att ytbehandla dem med tankbeläggning eller indränkt makadam.

Enligt Peab används tankbeläggning ofta används i underhållssyfte på lågtrafikerade vägar där man på de äldre vägarna lägger indränkt makadam, medan de nyare vägarna underhålls i stället med ytbehandling.

Peab Asfalt anser att detta är ett kostnadseffektivt sätt att underhålla vägarna och ett bra alternativ till att lägga på en helt ny toppbeläggning.

Metoden ska också vara mindre miljöskadlig, med lägre utsläpp av koldioxid och mindre användning av naturresurser.

Kontraktstiden är två år för Jämtland och Dalarna samt tre år för Gävleborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062