23948sdkhjf

Säkrare Smålandsväg med mittseparering

Svevia ska med start i juni bygga om väg 23 mellan Målilla och Hultsfred. Tanken är att den cirka tio kilometer långa vägsträckan ska bli mittseparerad med färdigställande i december 2022.

Sträckan utgörs i dag av en nio meter bred tvåfältsväg som Trafikverket nu vill förse med mittseparering för att öka säkerheten och förbättra framkomligheten.

– Sträckan trafikeras av cirka 5 200 fordon per dygn och kommer att växla mellan att vara en så kallad 2+1-väg medan delar av sträckan endast har ett körfält på varje sida om mittsepareringen, säger Svevias arbetschef Johan Andersson.

Kontraktet är värt cirka 160 miljoner kronor och omfattar moment som röjning av skog, losshållning av berg, anpassning till anslutande enskilda vägar, bullerskyddsvallar, bullerskyddsplank, omdragning av el- och telekablar, busshållplatser, restaurering av vissa vägtrummor samt en rörbro.

Vägen kommer att vara trafikerad under den tid arbetet pågår även om framkomligheten påverkas.

– Den passerande trafiken är alltid en utmaning för oss som jobbar med att bygga och underhålla vägar. Under arbetets gång kommer vi att behöva ställa ut trafikanordningar, skyddsbarriärer och göra hastighetsbegränsningar för att skapa en säker trafikmiljö för såväl trafikanter som för våra medarbetare, säger Johan Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125