23948sdkhjf

Svårstulna grävare utlovas

Två nya Kubotagrävare kommer i höst, maskiner som väger in runt ett ton och som beskrivs som svåra att stjäla och byggda för trånga utrymmen.

Kubotas svenska återförsäljare Maskino berättar i ett pressmeddelandet att det kommer två små maskiner i höst – Kubotas två minsta grävmaskiner K008-5 (975kg) och U10-5 (1 125kg).

De två minigrävarna ser inte riktigt ut som förr, både motvikten och chassit ska ha fått ny design.

Maskino lyfter också fram att de försetts med Kubotas stöldskyddssystem Anti-theft, som gör att de endast kan startas med en unikt programmerad nyckel – startas den med andra nycklar går larmet.

Maskinerna ska också vara gjorda för arbete i trånga utrymmen, med en fällbar ROPS-båge och breddbar undervagn ska de kunna ta sig fram genom trånga passager men också vara stabila, lovar Maskino.

Företaget lyfter också fram att det är standard på båda modellerna med LED-belysning på bommen är nu standard på båda modellerna, säkerheten ska dessutom öka tack vare en del nya funktioner – till exempel bältesalarm och ett orangefärgat bälte.

Båda maskinerna drivs av Kubotas egen trecylindriga dieselmotor, som uppfyller kraven enligt steg V.

Den lite tyngre maskinen U10-5 är utrustad med nya sidospakar som fälls bakåt vilket förbättrar både sikten och ergonomin, noterar Maskino.

Maskino uppger att båda maskinerna som standard levereras komplett med spårsändare och tre års garanti.

Leveranserna ska dra igång i höst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141