23948sdkhjf

NCC:s miljardbygge i Göteborg

God planering är ett måste när det ska byggas både stort och komplext på liten yta i centrala Göteborg.

Hufvudstaden har gett NCC ett omfattande uppdrag –  att bygga ut och bygga om kvarteret Johanna, mellan Östra Larmgatan och Fredsgatan.

Befintliga byggnader ska byggas om och renoveras, ett helt nytt hus ska uppföras och kvarteret ska dessutom byggas ihop med en tillbyggnad på tre våningar.

– Det här projektet är stort, innehåller många komplexa delar och ska dessutom utföras på en liten yta mitt i centrala Göteborg. Det ställer höga krav på oss som entreprenörer och på en god planering.  säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

När allt är klart ska kvarteret vara 44 000 kvadratmeter stort, vara cirka hälften kommer att vara nybyggda ytor.

– Utvecklingen av Kvarteret Johanna är ett av Hufvudstadens största projekt under 2000-talet. Ambitionerna är mycket höga och vi kommer att skapa något helt unikt i detta kvarter, säger Fredrik Ottosson, affärsområdeschef Göteborg, Hufvudstaden, i pressmeddelandet.

Kontraktet är värt cirka 1,2 miljarder kronor och NCC ska utföra uppdraget som en totalentreprenad i samverkan.

Samverkansavtalet undertecknades redan i fjol våras, det blev också startskottet och sedan dess har parterna planerat, budgeterat och projekterat.

Nu är det dags att dra igång de förberedande arbetena och tanken är att ombyggnationen ska kunna påbörjas i slutet av 2022.

Det hela ska vara klart i slutet av 2025.

Läs mer om: ncc
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08