23948sdkhjf

Rikstäckande avtal för Lambertsson

Lambertsson har fått ett tvåårigt avtal med Arkeologerna. Enligt avtalet ska Lambertsson etablera tillfälliga arbetsplatser i samband med arkeologiska undersökningar.

– Det kan vara alltifrån ett par vagnar, staket och en container till större etableringar med bodar och kontor, säger Martin Rosdahl som är kundansvarig på Lambertsson, i ett pressmeddelande.

Parterna är inte obekanta med varandra, redan 2011 skrev Lambertsson avtal med Riksantikvarieämbetets arkeologiska uppdragsverksamhet, som sedan dess bytt namn till Arkeologerna.

Det var då Lambertssons första kund inom offentlig sektor.

– Det första kontraktet gällde Linköping med omnejd. Sedan växte det och vi fick kontrakt för fler och fler utgrävningsregioner. Nu har vi vunnit en upphandling som är rikstäckande och gäller för samtliga av SHM:s arkeologiska avdelningar, säger Martin Rosdahl som är kundansvarig på Lambertsson, i ett pressmeddelande.

Arkeologerna är mer än bara arkeologer. Bland de drygt 100 medarbetare finns också specialister och experter inom bland annat vedartsanalys och slagfältsarkeologi.

Trafikverket, kommuner, privata företag och privatpersoner är några av dem som brukar anlita Arkeologerna och Martin Rosdahl uppskattar samarbetet.

– Arkeologerna är en annan typ av kund och det är berikande för vår verksamhet att ha olika beställare med varierande förutsättningar och behov, säger han.

Avtalet kan förlängas med ytterligare två år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094