23948sdkhjf

Jätteflak tar vägen över Atlanten

2019 lanserade Metso Outotec flak för gruvtruckar tillverkade av höghållfast stål och med gummifoder. Nu har företaget fått leverera det första flaket till en truck med kapacitet att lasta 360 ton, vilket dessutom blev företagets första flak till Amerika.

Mer för mindre” var slagordet när Metso Outotec lanserade sina flak för gruvtruckar för ett par år sedan. Användningen av höghållfast stål utlovades ge en viktminskning på 30 procent, vilket i princip innebär att maskinen kan öka sin lastkapacitet lika mycket. Samtidigt valdes ett gummifoder som ska ha upp till tre gånger så lång livslängd som traditionella stållösningar och därmed avsevärt sänkta underhållskostnader.

Vi erbjuder ett flak som väger mindre och kan ta en större lastvolym jämfört med traditionella OEM-lösningar. Vi kan visa att kunden sparar bränsle, kan minska underhåll och ståtid och får ett flak med längre livslängd. Alla dessa fördelar är svaret på en ökad efterfrågan på ökad klimatanpassning, säger Alfredo Rios som ansvarar för företagets affärssupport inom lastning och transport i Amerika.

Företaget utlovar dessutom halverad bullernivå och att vibrationerna minskar med upp till 97 procent, vilket inte minst kan ge förarna en betydligt behagligare arbetsdag.

Produkten har, enligt företaget, tagits emot väl på marknaden och ska finnas för alla truckar på marknaden. Företaget har just passerat en milstolpe i och med att en amerikansk koppargruva blivit först med användningen av Metso Outotecs flak i Amerika, ett flak som dessutom är det första och största i företagets produktion med kapacitet att lasta 360 ton.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078