23948sdkhjf

Klimatkoll på väguppdrag

Diken ska ses över och klimatkalkyler hållas när väg 120 mellan Göteryd och Delary breddas.

Svevia har fått Trafikverkets uppdrag att förstärka och bygga om 120 mellan Göteryd och Delary, en fem kilometer lång sträcka som beskrivs som bitvis smal med dåliga omkörningsmöjligheter.

– Vårt uppdrag är att gräva ur vägen för att sedan återuppbygga vägkonstruktionen så att bärigheten förbättras, samtidigt breddar vi den, justerar vägprofilen och skapar trafiksäkra slänter, säger Johan Andersson, Svevia, ett pressmeddelande.

Svevia ska också säkerställa att avvattningen förbättras genom en översyn av diken, dränering samt att anlägga nya vägtrummor.

–  Inom ramen för projektet kommer vi även att avverka i sidoområdena och utföra kanalisation med omläggning av el-, tele- och optokablar,  säger Johan Andersson.

Svevia ska dessutom löpande redovisa projektets klimatpåverkan i en klimatkalkyl till Trafikverket.

– Vi behöver alla ta ansvar i omställningen för en hållbar utveckling, det gäller inte minst för vägbranschen, och jag tror att vi får störst framgång när det som här sker i ett samarbete mellan kund och entreprenör. Arbetsfordonen i projektet kommer att drivas med det mindre klimatpåverkande drivmedlet HVO100, men vi ser också över utförande och inköp, säger Johan Andersson.

Kontraktet är värt 36 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094