23948sdkhjf

Ny vd i Swerock

Vid årsskiftet tar Mats Norberg över som vd för Swerock.

Peabbolagets nya toppchef kommer närmast från NCC, där han arbetat som divisionschef med ansvar för den nordiska grundläggningsverksamheten.

– Peab är en välkänd koncern som jag naturligtvis följt i mina tidigare roller, säger Mats Norberg i ett pressmeddelande.

Han uppger att Swerock ligger i framkant både vad gäller miljö och teknik.

–  Jag ser mycket fram emot att få leda detta fina bolag mot fortsatta framgångar, skapa värden för kunderna och framför allt att få möta medarbetarna.

Mats Norberg börjar sin anställning i Swerock den 1 september, men det är först vid årsskiftet han efterträder Karl-Gunnar Karlsson som vd.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har knutit till oss Mats Norberg som ny vd för Swerock. Mats har bred erfarenhet från branschen och har arbetat inom NCC i flera ledande roller, bland annat inom beläggning och mark. Med sina erfarenheter är jag övertygad om att Mats framgångsrikt kan fortsätta utveckla Swerock, säger Niclas Winkvist, styrelseordförande i Swerock AB, i pressmeddelandet.

Swerock lyfter fram att företaget vuxit kraftigt i Norden de senaste åren, under Karl Gunnar Karlssons ledning.

Företaget har gjort flera förvärv inom beläggning och ballast, under 2020 köptes till exempel YIT in, Swerock noterar också att man arbetat för att utveckla fler miljöanpassade produkter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125