23948sdkhjf

Automatisk rapportering av farligt avfall

Vad vi vet är vi först på marknaden med att erbjuda en automatiserad tjänst för avfallsrapportering, säger Henrik Aleborg, verksamhetschef för bygg- och anläggningstransporter på Hogia Logistics Systems.

Avsikten med rapporteringsplikten är att det ska ge Naturvårdsverket och tillsynsmyndigheter en tydligare bild över hur det farliga avfallet transporteras genom landet.

Vi vill hjälpa våra kunder att följa miljökrav på ett smidigt sätt. När vi märkte att Naturvårdsverkets registreringsportal upplevdes som krånglig och tidsödande valde vi att skapa en automatiserad tjänst, genom att göra en integration till existerande programvara. Genom den här tjänsten kan vår kund också göra rapporteringen åt sina kunder.

Den manuella registreringen till Naturvårdsverkets portal kräver inloggning med bank-ID varje gång. Detaljer som bland annat avfallskod, volym, avfallsproducent, transportör, mottagare, och datum måste anges. Om transporten innehåller olika artiklar, som exempelvis lysrör, batterier, glödlampor och bensin, ska varje artikel specificeras för sig, även om alla har tillhört en och samma transport.

En manuell rapportering på Naturvårdsverkets portal tar minst fem minuter för en van administratör. I vårt system tar det bara en minut och risken för fel minskar betydligt eftersom du kan stanna kvar där och inte behöver byta miljö. Det skapar ett flöde mellan order, transport och registrering, säger Henrik Aleborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094