23948sdkhjf

BDX kliver ut på myren

Det kan bli nyanställningar för BDX som fått ett nytt stort uppdrag i känsliga områden.

Trafikverket har gett BDX Företagen AB i uppdrag att nyanlägga optokabelnätet på delar av Malmbanan – en del i projekt Opto 2.0 som påbörjades 2018 och löper fram till 2029 och som totalt omfattar 10 500 kilometer fibernät.

Tanken är att uppgradera fibernätet med kabel som både täcker dagens behov och framtida krav på ökad kapacitet, skriver BDX i ett pressmeddelande.

-- Det är alltid roligt att få förtroendet att utföra uppdrag för Trafikverket, och samtidigt spännande att vara med i det teknikskifte som bytet från det gamla ATC-systemet innebär. Det finns även synergieffekter i uppdraget eftersom BDX utför uppdrag att bygga ut ERTMS på Malmbanan, säger Peter Lindqvist, affärschef BDX Företagen AB, i pressmeddelandet.

BDX ska ta sig an totalt cirka 20 mil i terräng som bjuder på allt från naturreservat, Natura 2000-områden till stora och vidsträckta myrar.

-- Det här ställer naturligtvis höga krav på oss som entreprenör då det finns ett regelverk som reglerar arbeten i dessa känsliga områden, säger Peter Lindqvist.

Enligt pressmeddelandet kan uppdraget även innebära nyanställningar.

BDX påbörjar sitt arbete nu i juni. Det ska vara klart i augusti 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094