23948sdkhjf

Pan Rental storhandlar

Swecon har fått en stor order av Pan Rental, som köper över 50 Volvomaskiner på ett bräde.

Uthyrningsföretaget Pan Rental har många Volvomaskiner i sin maskinpark men ordern är den största företaget lagt hittills – under det kommande halvåret ska Swecon leverera inte mindre än 51 enheter i storleken 1,8 till 40 ton till Pan Rental i Kungsängen, utanför Stockholm.

Det handlar främst om grävmaskiner, både på band och på hjul, med i leveransen finns också hjullastare och dumprar.

Det är klart att investeringen hänger ihop med vad kunderna efterfrågar. Våra kunder är nöjda med maskinerna och vill åka Volvo, många ringer och vet exakt vad de vill ha för modell och utrustning, säger Konstantin Tsiaras, i ett pressmeddelande.

Han är uthyrningsansvarig på Pan Rental och son till grundaren Sokrates Tsiaras.

Vi är också nöjda med både maskinerna och Swecon. Det fungerar bra med service och reservdelar eftermarknaden blir hela tiden bättre och bättre, säger Konstantin Tsiaras.

Han räknar också med att det ska finnas ett sug efter maskinerna när Pan Rental känner sig färdiga med dem och vill sälja, han lyfter också fram Volvos miljötänk.

Det ställs mer och mer krav, på miljömotorer, biologiskt nedbrytbara hydrauloljor och annat, och det är det inte alla tillverkare som kan leva upp till. Här måste vi vara med så att vi inte kommer efter, och då känns det tryggt med Volvo.

Pan Rentals moderbolag Pan Trading har handlat med entreprenadmaskiner i närmare 30 år.

För drygt 20 år sedan startades Pan Rental, som fokuserar på uthyrning.

2007 köptes de första dedikerade uthyrningsmaskinerna och sedan dess har flottan växt sakta men säkert, säger Konstatin Tsiaras.

Företaget har sedan fem år tillbaka sin bas i Kungsängen, med 32 medarbetare, tre tvätthallar, svetsbås och lackeringsbås.

Vi är noga med våra maskiner. Kunden ska alltid få en fräsch, ren och snygg maskin från oss, säger Konstantin Tsiaras.

Kunderna är både stora och små och maskinerna hyrs ut i allt från en dag till flera år.

Vi har till och med några som ligger på fyra år. När det blir så långt ser vi till att byta ut, så att de alltid har fräscha maskiner, säger Konstatin Tsiaras.

Han konstaterar att allt fler hyr projektbaserat.

Under pandemin har folk också varit lite mer försiktiga, väntat med större investeringar och istället valt att hyra. Och nu när många vill köpa maskiner igen och leveranstiderna kan vara rätt så långa är hyresmaskiner ett smidigt alternativ. Här har vi dessutom en bra dialog med Swecon om hur vi tillsammans kan underlätta för våra kunder.

Företaget ser alltså ljust på framtiden, man planerar också för att etablera sig på allvar i nya delar av landet.

Vi har många maskiner som går i norra delarna av Sverige och det känns naturligt att skapa en knutpunkt även där, så att vi finns nära.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094