23948sdkhjf

Uthyrare köper uthyrare

Ramirent har köpt Maskinslussen AB, en affär som ska stärka företaget i delar av landet där man tidigare saknat lokal förankring.

Vi är väldigt glada över förvärvet, som gör oss till en ännu starkare lokal aktör på den svenska marknaden, säger Ramirents vd Mikael Olsson, i pressmeddelandet.

Ramirent har kundcenter på drygt 80 platser i landet, till det kommer tio specialiserade liftcenter.

Dessa kompletteras nu med Maskinslussens tre hyrcenter: i Trollhättan, Vara och Lidköping, platser där Ramirent hittills saknat representation.

– I en allt tuffare marknad har vi sedan en tid sökt att komma in i ett större sammanhang med en stark ägare. Ramirent står för trygghet, långsiktighet samt med ett fokus på människan och den lokala marknaden, vilket stämmer väl överens med våra värderingar, säger Maskinslussens vd Jonas Boström, i pressmeddelandet.

Till en början ska Maskinslussen drivas som ett dotterbolag till Ramirent och förutom att Maskinslussens kunder nu får tillgång till Ramirents utbud ska de inte märka någon skillnad.

– Det geografiska område där Maskinslussen är starka i dag, har en ljus framtid där vi räknar med bra tillväxt. Genom förvärvet stärker vi vår ställning som ledande inom maskinuthyrning i Sverige och får möjlighet att leverera smidig och personlig service till ännu fler kunder, säger Mikael Olsson.

Maskinslussen grundades 1987 och uppges vara en stor aktör i Västra Götaland. Företaget omsatte drygt 90 miljoner kronor och sysselsatte 44 personer under räkenskapsåret 2019/2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093