23948sdkhjf

En miljard till i Nyabs orderbok

Kontrakt för mer än en miljard kronor togs hem av Nyab under förra veckan. Däribland koncernens hittills största enskilda kontrakt – ett avtal, värt cirka 700 miljoner kronor, med Luleå kommun om mark-, och beläggningsarbeten under en avtalstid på som mest sex år.

Vi lyckas väldigt väl i vår kärnverksamhet, med ett bra orderintag och efterföljande projektutförande. Orderstocken om 3,1 miljarder kronor är byggd med stor eftertänksamhet, diversifierad avseende projekttyp, entreprenadform och geografi. Det är glädjande att konstatera att vi i allt väsentligt, åtta år efter starten, fortsatt uppfyller våra högt satta mål och vinner kundernas förtroende, säger Nyabs koncernchef Johan Larsson.

Enligt företagsledningen kan företaget dessutom ståta med att dessa åtta år inneburit en obruten svit av lönsam tillväxt. Samtidigt konstateras att en allt större del av tillväxten sker utanför hemlänet Norrbotten.

Det märks även i de senaste tillskotten i orderboken. Nyab Infrastruktur ska på uppdrag av Trafikverket utföra vägprojektet E4 Sikeå – Gumboda i Västerbotten. Det är en utförandeentreprenad med ett kontraktsvärde om cirka 200 miljoner kronor som också inkluderar byggande av en bro.

Nyab Mälardalen har tilldelats sin första större järnvägsentreprenad i Stockholmsområdet. Det rör sig om omfattande betong- och förstärkningsarbeten med anledning av utbyggnaden av nya tunnelbanans gula linje. Projektet ska vara färdigställt efter påsken 2022.

Väldigt fruktsam vecka avseende orderintag. Utöver ovan uppräknade har vi av Vattenfall tilldelats ett rikstäckande ramavtal avseende regionnätskablar 16 kV – 145 kV, detta ger sammantaget koncernen en inneliggande orderbok om överstigande 3,1 miljarder kronor, säger Magnus Granljung, operativ chef på Nyab.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
”Det är skillnad på byggare och byggare”
Eldrivet på återvinningen
Bättre ljus direkt från fabrik
Plattform för klimatneutralt byggande nu igång
Lasta servicebilen rätt
Friska tag på veckans lista!
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.112