23948sdkhjf

Svevias heta sommarjobb

Västerbottens vägar har haft en tuff vinter, sommaren blir desto hetare – många ton asfalt ska ut.

Underhållsbehovet är stort.

Den västerbottniska vintern var inte nådig och det har satt sina spår.

Årets vinter har gått hårt åt vägarna i Västerbotten. Det beror framförallt på den rikliga nederbörd som vi haft under både hösten och vintern i länet, som gör att underhållsbehovet är stort, säger Bengt-Olof Forsberg, Svevia, i ett pressmeddelande.

Men hjälpen är på väg – Svevia berättar i pressmeddelandet att man fått flera förstärkningsuppdrag i länet, kontrakt värda totalt cirka 60 miljoner kronor.

På att-göra-listan i sommar står bland annat att förbättra bärigheten på E45 mellan Slagnäs och Buresjön: Svevia ska fräsa upp vägen och ge den både ett nytt bärlager och ett nytt slitlager. Cirka 36 000 ton asfalt ska läggas ut innan uppdraget avslutas i höst.

Drygt två mil på E12 från Bäckmark till vägskäl 1107 ska också få sin bärighet förbättrad, ett arbete som kommer att ta Svevia två säsonger – först hösten 2022 ska det vara helt klart.

– Den här sträckningen av E12 har både spårbildning och krackelerad beläggning på långa sträckor, och håller i dagsläget inte den standard som förväntas på en Europaväg, säger Bengt-Olof Forsberg.

Svevia ska också se över vägtrummor, dikesslänter och stödkanter. Företaget kommer också att förbättra och laga beläggning på en del andra ställen i Västerbottens län.

– Prioriteringen av vilka förbättringarna som ska göras styrs av Trafikverket. Vi räknar med att lägga ut minst 14 000 ton asfalt för dessa åtgärder, säger Bengt-Olof Forsberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109