23948sdkhjf

LKAB blir huvudägare av Bergteamet

LKAB kommer, efter konkurrensmyndigheternas godkännande, förvärva 75 procent av aktierna i Bergteamet AB.

Förvärvet av aktierna behöver godkännas av Konkurrensverket. Detta förväntas inte utgöra ett hinder för affärens genomförande, besked väntas normalt inom fyra till sex veckor.

– Som en del av LKABs strategi med brytning på stora djup i våra underjordsgruvor ser vi stort behov av specialiserade bergentreprenader under lång tid framöver. Bergteamet har en lång historia av säkra, effektiva och innovativa leveranser till gruvindustrin, bland annat inom schaktarbeten och infrastrukturer under jord, och stärker därmed vår förmåga, förklarar Leif Boström, direktör affärsområde Specialprodukter.

— Vi utökar kompetens, resurser och marknadsnärvaro inom bergentreprenadsegmentet. Med LKAB Berg & Betongs interna LKAB-förankring samt Bergteamets externa exponering får vi en stark och dynamisk entreprenadorganisation säger Björn Koorem vd på LKAB Berg & betong och ansvarig för Mining services på affärsområde Specialprodukter.

Bergteamet kommer att fortsätta verksamheten under existerande varumärke.

— Jag känner mig trygg med LKAB som huvudägare i ett framtida Bergteamet. Vi kommer att bidra till LKABs strategiska utveckling vilket känns spännande och roligt, säger Jan Marklund, ägare och vd på Bergteamet.

Bergteamet AB hade en omsättning på 311 miljoner kronor 2020. Företaget har cirka 160 anställda. Bolaget är registrerat i Boliden, Västerbotten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
LKAB fortsätter samarbeta med Securitas
Vägentreprenör ska betala tillbaka till beställaren
Trafikverket: "vi lovar att bli en bättre beställare"
Svevia får ny losshållningschef
Byggkoncernen byter vd
Sweco bygger i Ukraina
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156