23948sdkhjf

Ny version av populär grävare

Nu kommer Doosans nya hjulgrävare, enligt svenska generalagenten Maskinia handlar det om en helt ny generation där man gått igenom både motor, hydraulik, förarmiljö med mera.

Enligt Maskinia var Doosans 5-serie hjulgrävare en mycket populär maskin, inte minst bland de svenska kunderna.

Nu går den sydkoreanska maskintillverkaren vidare till serie 7. Till att börja med lanseras maskinmodellerna från DX140W-7 på 15 ton upp till DX210W-7 på 21 ton, senare i höst kommer dessutom kortrumpade DX165W-7.

Motorerna i serien uppfyller utsläppskraven enligt steg V, Maskinia beskriver Doosans sexcylindriga motorer som bränslesnåla och tystgående med ett högt vridmoment.

Motorerna kräver inte EGR, något som Maskinia anser är en fördel både när det gäller driftssäkerhet och när det gäller kostnader.

– Vi är glada över att vår nya serie har en teknik som både uppfyller de senaste miljökraven, är bränslesnåla och effektiva men utan EGR. Det skapar en maskin som är problemfri, produktiv och lönsam, säger Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Doosan på Maskinia, i ett pressmeddelande.

I hytten har det också hänt en del. Den har fått en ergonomisk premiumstol med både kyla och värme, ny stor pekskärm med kontroll på maskindata och funktioner samt Smartkey som gör det möjligt att tända upp och öppna maskinen på avstånd med en fjärrkontroll.

Maskinerna har fått Ultrasonic sensorsystem och 360 graders kamera, maskinen ska därför kontinuerligt kunna känna av och larma om något kommer inom dess arbetsområde, föraren ska dessutom kunna se runt om hela maskinen, förklarar Maskinia.

7-serien har fått flera nya funktioner.

Det är till exempel standard med automatisk grävbroms. Enligt Maskinia innebär det att föraren kan jobba smidigare och att grävcyklerna blir effektivare.

Som standard finns också funktionerna mjuksväng och bomdämpning, som ska göra både grävningen och förflyttningen mer komfortabel, snabbare, säkrare och mer effektiva, lovar Maskinia.

I likhet med Doosans övriga maskiner har grävarna dessutom. Som redan tidigare är alla Doosans maskiner utrustade med Doosanconnect.

Doosanconnect innebär att man via mobil, surfplatta eller dator kan se på distans till exempel var maskinerna är, servicedata, hur de används och vad de förbrukar.

Även utseendemässigt har det hänt saker. 7-seriens maskiner ska ha fått en modernare design, till exempel har DX140W-7 och DX160W-7 fått en ny motvikt med integrerad belysning.

Samtliga maskiner har LED-belysning, enligt Maskinia ska även andra detaljer göra arbetet på och kring maskinen både enklare och säkrare.

Att detta speciella år som vi på Maskinia firar 30 år som generalagent för Doosan även kan presentera nya serier av hjullastare, bandgrävare och hjulgrävare känns fantastiskt! Alla maskiner ur den nya 7-serien uppfyller våra kunders högt ställda krav! De möter de senaste miljökraven, är driftsäkra, bränslesnåla och effektiva. Detta i kombination med en arbetsmiljö och säkerhet i världsklass gör att vi känner oss väldigt trygga och glada med att få presentera och leverera de nya maskinmodellerna till våra befintliga och nya kunder, säger Carl-Johan Sunnerfjord.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094