23948sdkhjf

Metso outotec skickar hundratals maskiner till Sibirien

Metso outotec har tilldelats ett stort kontrakt för leverans av avvattnings-, flotations- och automationsteknik till Nornickels expansionsprojekt Talnakh i Norilsk, Sibirien, Ryssland.

Över hundra flotationsmaskiner ska levereras och ett automatiseringssystem. Dessutom omfattar kontraktet leverans av reservdelar och förbrukningsmaterial. Metso outotec kommer också att tillhandahålla en metallurgisk prestandagaranti samt rådgivningstjänster för installation och idrifttagning av utrustningen. 

– Vi är glada att fortsätta vårt partnerskap med Nornickel. Utbudet av avancerad utrustning från Metso outotec för den befintliga linjen 2 och den nya linje 3-flotationsdelen vid Talnakh-koncentratorn kommer att möjliggöra en ökning av mängden malm som bearbetas. Vi har samarbetat med Nornickel om flera projekt för att öka genomströmningshastigheten för deras bearbetningsanläggningar, och vi är tacksamma för att vi återigen har valts ut för att tillhandahålla tillförlitliga lösningar för ett så viktigt projekt som Talnakh, säger Markku Teräsvasara som är vd för affärsområde Mineraler på Metso outotec.

– Det nya kontraktet vidareutvecklar samarbetet med vår mångåriga partner Metso outotec, som har levererat teknik till oss i många år. Vi har en utmärkt historia av att använda Metso outotec -maskinerna i hela vår geografiska verksamhet. Det nya leveransavtalet för utrustning spelar en avgörande roll för vårt expansionsprojekt - Talnakh Concentrator line 3, vilket är ett viktigt steg för att leverera vår strategi för hållbart att producera metaller som krävs för att världsekonomin ska bli grönare, säger Sergey Dubovitsky som är senior vice president strategy för Strategic projects, logistics & procurement på Nornickel.

Leveransen är planerad till 2022/2023.

Ordervärdet avslöjas inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093