23948sdkhjf

Nytt kontrakt för Svevia

Ett mångskiftande uppdrag på liten yta väntar Svevia.
– Vi har både skärgård, öppna slätter, jordbrukslandskap, skogs- och inlandsmiljöer.

Trafikverket har gett Svevia har fått ett kontrakt som innebär att företaget ska sköta totalt 1 851 kilometer väg, vara 40 är grusväg, i Blekinge.

Uppdraget är fyraårigt och innebär att Svevia ska ombesörja både vinter- och sommarunderhållet, det vill säga röja snö, bekämpa halka, laga sprickor och hål i vägbanan, sköta om vägmärken, vägräcken, kantstolpar, viltstängsel och underhålla diken och trummor och det som i övrigt ingår i det löpande vägunderhållet.

– Trots att Blekinge till ytan är ett ganska litet område rymmer det flera olika landskapstyper. Vi har både skärgård, öppna slätter, jordbrukslandskap, skogs- och inlandsmiljöer Förutom E22 som är områdets självklara pulsåder så har vi ett antal större städer med några riksvägar som leder norrut med lite större trafikintensitet, säger Pär Edgren, Svevia, i ett pressmeddelande.

Svevia lovar att bevaka väglaget dygnet runt, utföra löpande inspektioner och stå i ständig beredskap.

– Utifrån olika system och vädertjänster får vi löpande rapporter om temperatur, väglag och nederbörd för området. Vintertid skickar vi ut halkbekämpnings- och snöröjningsresurser utifrån de krav som Trafikverket har ställt i kontraktet, men även sommartid finns det beredskap.

Uppdraget uppges vara värt cirka 59 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109