23948sdkhjf

Renta växer med tre depåer

Renta förenas med Byggmaskiner-Gruppen Sverige med depåer i Norrköping, Linköping och Järfälla. Renta förvärvar 100 procent av aktiekapitalet. Samtidigt gör säljarna investeringar i Renta Group – investeringar som beskrivs som betydande.

Rentas expansion fortsätter nu tillsammans med Byggmaskiner-Gruppen i Östergötland och Stockholm. Med stöttning från depåerna i Eskilstuna, Jönköping, Södertälje, Globen och Sollentuna utlovas förbättrad tillgänglighet och service tillsammans med ett bredare sortiment i regionen.

Vi vill vara det lilla bolaget där lokala beslut tas samtidigt som vi kan ta vara på det stora bolagets muskler, med breda sortiment av maskiner och tjänster. Det är det som vi gillar med Renta, säger Wille Törnkvist, vd på Byggmaskiner-Gruppen Sverige som är moderbolag till tre bolag; Linköpings Byggmaskiner, Mark & Byggmaskiner Törnkvist och Norrköpings Byggmaskiner.

Byggmaskiner-Gruppen Sverige är ett familjeföretag med rötter från 1970-talet. Gruppen har en årlig omsättning på cirka 80 miljoner kronor med en personalstyrka på 22 personer. I sortimentet finns bland annat dumprar i storlekar upp till drygt tio ton, grävare upp till åtta ton och hjullastare upp till cirka 15 ton

Efter förvärvet har nu Renta 47 depåer i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109