23948sdkhjf

Specialframtagna stommar till Serneke

Contiga har fått i uppdrag att leverera stommar till en hotell- och konferensanläggning i anslutning till det blivande Karlatornet i Göteborg.

Arbetet med Karlastaden har pågått i flera år, till exempel ska över 600 lägenheter byggas i Karlatornet, som beskrivs som Nordens högsta byggnad.

Intill tornet ska en hotell- och konferensanläggning byggas och nu berättar Contiga, som har i ett pressmeddelande att de fått uppdraget att leverera specialstommar till det projektet – en beställning som, enligt Contiga, präglas av höga krav både på hållbarhet och på miljö.

Contiga har varit både seriösa och innovativa under arbetets gång. Det har vi sett när de har säkerställt leveranser, men även under utformningen av stommen och själva upphandlingsprocessen. De har kommit med mycket kreativa förslag för att optimera den leveransen vi efterfrågar, vilket vi är otroligt glada över, säger Anders Gustafson, arbetschef på Serneke Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Contiga har 40 år i branschen och beskriver sig som en av landets största producenter av prefabricerade stommar.

Det är många i regionen som har Contiga som samarbetspartner, vilket gjorde att det kändes som ett väldigt tryggt val. Sedan var det även andra faktorer som vägde in, bland annat har Contiga en verksamhet hyfsat nära Karlastaden. Det innebär korta leveranser och är därmed ett miljövänligt alternativ, säger Anders Gustafson

Montaget av stommarna påbörjas i slutet av augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11