23948sdkhjf

Widriksson bygger 2000 kvadratmeter stor solcellsanläggning

Distributionsföretaget Widriksson logistik satsar på solceller. Nu bygger de en stor anläggning vid terminalen i Västberga.

På taket till terminalen i Västberga kommer en 2 000 kvadratmeter stor solcellsanläggning att ta form. Logistik- och transportföretaget Widriksson har som mål att bli klimatpositiva till 2030, och den nya anläggningen kommer att minska koldioxidutsläppen med 129 ton per år. 

Fler elfordon är en del i vårt hållbarhetsarbete, men förutsätter också att vi gör vad vi kan för att den el vi använder är hållbart producerad. Vi ser också en stor osäkerhet kring elpriset framöver, så ju högre andel el vi kan producera själva desto bättre. Det blir mer hållbart både ur ekonomiskt och miljömässigt perspektiv, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson logistik, i ett pressmeddelande. 

Anläggningen på företagets terminal kommer att producera 215 000 kWh per år och täcka nära 50 procent av företagets nuvarande årliga elförbrukning. 30 procent av kostnaden för att bygga solcellsanläggningen kommer från statens solcellsbidrag.

Tidigare har terminalen i Västberga byggts ut med fler lasthus och en ny kaj.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11