23948sdkhjf

Så mycket mineral finns i gruvan

Bluelake mineral är ett svenskt företag med fokus på prospektering och gruvutveckling i Norden inom basmetaller, främst koppar, zink och nickel. Företaget innehar också projekt med tillgångar som guld och olja.

Inom koppar och zink fokuserar företaget på att utveckla det svenska projektet Stekenjokk och det norska projektet Joma. Företaget innehar också det svenska nickelprojektet Rönnbäcken och det finska guldprojektet Haveri.

Bluelake mineral har tidigare via sitt norska dotterbolag Joma Gruver ingått avtal med SRK consulting om att genomföra uppdaterad mineralresursberäkning av mineralisering i Joma, Norge och Stekenjokk-Levi, Sverige. Bedömningen är att närheten mellan de två projekten innebär goda möjligheter för synergier.

I ett första steg har nu SRK färdigställt en mineralresursberäkning för koppar- och zinkprojektet Joma.

Den indikerar mineraltillgångar om 5,6 miljoner ton med halter 1,04 procent koppar och 1,67 procent zink, samt antagna mineraltillgångar om 0,3 miljoner ton med halter 0,9 procent koppar och 1,3 procent zink. 

Bluelake mineral meddelar samtidigt att de tagit ett lån på 5 miljoner för finansiering av en lönsamhetsstudie rörande sitt nickelprojekt Rönnbäcken och för att stärka sin likviditet. Genom att genomföra en lönsamhetsstudie för Rönnbäckenprojektet bedöms möjligheterna väsentligt förbättras att ordna långsiktig finansiering för Rönnbäckenprojektet.

Nu anlitas åter SRK men för genomförande av lönsamhetsstudie rörande nickelprojektet Rönnbäcken. Denna studie ska generera en konceptuell förståelse av projektet och dess olika alternativ för att Bluelake mineral baserat på detta ska kunna utvärdera och planera nästa projektfas som innebär en genomförbarhetsstudie.

Vi har sökt företaget för att få veta om det även är en lönsamhetsstudie på gång för guldprojektet Haveri utan resultat. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156