23948sdkhjf

Sällsynt Liebherrkran har landat i Sverige

Det finns bara tre exemplar av den eldrivna mobilkranen – ett av dem har kommit till Sverige.

Det är Lambertsson som tagit hem den sällsynta maskinen – en Liebherr LR 1250 Unplugged.

Det finns bara tre exemplar och att en av dem nu ägs av Lambertsson gör mig både glad och stolt. Det här är framtiden, vi måste bort från maskiner som drivs av fossila bränslen, säger Jan Heed, vd på Lambertsson Kran AB, i ett pressmeddelande.

Kranen har ett batteripaket med laddare, en kabel på 32 ampere ska göra det möjligt att köra obehindrat hela arbetsdagen medan själva batteriet räcker i fyra timmar, berättar Lambertsson.

Den larvburna maskinen uppges fungera precis som en dieselmaskin, förklarar Lambertsson, som har tre motsvarande, dieseldrivna, kranar.

På ett år slukar de cirka 14 000 liter bränsle var för sig, så genom att gå över till eldrift gör vi stora miljöbesparingar. Både våra kunder och vi själva vill få ner utsläppen och målet är att Lambertsson ska bli så fossilfritt som möjligt. Med den nya kranen minskar vi dessutom buller och avgasutsläpp på arbetsplatserna. Den blir ett fantastiskt tillskott till vår maskinpark och ett stort steg mot våra och våra kunders högt uppsatta miljö- och hållbarhetsmål, säger Jan Heed.

Tanken är att använda kranen i hela landet, just nu jobbar den i Skåne, där Smidek använder den vid ett Peabprojekt i Lund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109