23948sdkhjf

Monster för snöröjning

Monster är Tokvams senaste tillskott för snöröjning. Produkten beskrivs som världens största serieproducerade hydrauliska snöfräs trots ett kompakt format som möjliggörs i och med att den i stället för egen motor utnyttjar hjullastarens hydraulik.

Enligt Tokvam kan den hydrauliska och frontmonterade snöslungan F240H Monster ta över flera av de uppgifter, exempelvis snölastning, som vanligtvis utförs med hjälp av en snöfräs med egen motor. Dessutom utlovas en bråkdel av priset, både vid inköp och drift.

Fräsen är, enligt Tokvam, både lätt och kortbyggd, trots stor matningsskruv och stor fläkt. Vitala delar som fläkt, fläkthus, torn och stora delar av chassit ska vara tillverkat i Hardox. Automatisk frigöringsmekanism på både fläkten och matningsskruven ska garantera säkerheten utan att användaren ska behöva oroa sig för byte av brytbultar. Bland extrautrustningen finns teleskopiskt torn, flytram och punkteringsfria hjul. Dessutom utlovas ett väldigt litet behov av fortlöpande underhåll.

Enligt Tokvam är det framför allt utvecklingen i snöbältet i USA och Kanada som ligger bakom produktutvecklingen. Företagets nordamerikanska återförsäljare har haft som önskemål att kunna erbjuda ett alternativ till den stora mängd snöfräsar med egna motorer som arbetar i städerna.

Företaget har den gångna vintern testat produkten med olika typer av hjullastare tillsammans med nordiska återförsäljare. Resultaten har, enligt tillverkaren, varit mycket positiva och nu finns stora förhoppningar om att kunna ta för sig ordentligt på marknaden för snöfräsar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095