23948sdkhjf

Spöregn och snö för Svevia

Trafikverket har gett Svevia i uppdrag att fortsätta ta hand om de statliga vägarna i Kramfors driftområde – totalt 978 kilometer, varav knappt 35 mil är grusväg.

Området är en del av Höga Kusten och karaktäriseras av ett mycket kuperat landskap som börjar redan vid kusten. Kombinationen kustklimat och kuperad geografi är alltid utmanande för oss som arbetar med att göra vägarna säkra och framkomliga. I den här typen av landskap kan det på samma väg spöregna längst ner samtidigt som det faller snö högst upp, och däremellan är det en kurvig backe på kanske två kilometer, säger Anders Lindholm, Svevia, i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår bland annat den hårt belastade E4 och betydligt mindre inlandsvägar som kräver hög beredskap.

– Våra beredskapshavare har en otrolig lokalkännedom. De kan nästan varje kurva inom vägnätet vilket är till stor fördel när åtgärder planeras men framförallt när resurser snabbt behöver kallas ut för att till exempel halkbekämpa. Under vintern som gick var det beredskapshavarna som samordnade arbetet med att dirigera de resurser och maskinförare som kämpade med att hålla vägarna så framkomliga trots det extrema snöfallet.

Kontraktet löper över fyra år och är värt cirka 51 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097