23948sdkhjf

Härligt uppdrag nära gränsen

Trafikverket har gett Svevia i uppdrag att sköta de statliga vägarna i driftområde Arvika – som i samband med kontraktets början byter namn till driftområde västra Värmland.

Området tillhör en sådan härlig del av Värmland som alla borde få uppleva. Här finns gott om smultronställen bland de många vattendragen. Vi ser framemot att fortsätta sköta om vägarna här i samarbete med våra leverantörer, säger Mattias Svedberg, Svevia, i ett pressmeddelande.

Driftområdet byter inte bara namn, det har också blivit något större och omfattar nu 1 049 kilometer, varav 310 är grusväg.

Driftområde Västra Värmland gränsar mot Norge och har ett vägnät och en geografi som till stora delar präglas av mycket skogsmark och glesbygd. Vägarna trafikeras förutom av de boende i området också av en hel del tung trafik i form av industritransporter. Den ökande handeln från grannarna i väst märks också i trafikmängden. Det stora trafikstråket är väg 61 mellan Charlottenberg och ner till trakterna mot Kil, säger Mattias Svedberg.

Kontraktet löper över fyra år med start den 1 september. Det uppges vara värt cirka 40 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109