23948sdkhjf

Svängigaste listan hittills!

Sundbyberg, Byggföretagen, Enköpings Schaktmaskiner, Thomas Concrete, Skogs Åkeri, Serneke och Volvo Construction Equipment slåss om tätplaceringarna på veckans topplista! Men vad klickades allra mest under veckan som gick? Svaret finns här!

Foto: Thomas Concrete Group

1: Betongtillverkare förvärvar hamn. För att säkra företagets framtida betongproduktion på den svenska hemmamarknaden förvärvar Thomas Concrete Group, genom dotterbolaget Thomas Cement, Stockholms Bulkhamn, väster om Nynäshamn. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

2: Det svänger i Enköping. Svängbara blad ska få ESM:s bandschaktare att klara betydligt mer komplicerade uppdrag. – I vissa fall kan vi ersätta en väghyvel, säger vd Fredrik Vennerberg. Läs mer här!

Foto: Volvo CE

3: Rokbak – nytt namn i Volvostallet. 1 september var det dags för ett nytt varumärke i Volvokoncernen. Tiden har löpt ut för Terex Trucks som Volvo förvärvade för sju år sedan. Nu står det i stället Rokbak på de "jordkungar" som lämnar fabriken i skotska Motherwell. Läs mer här!

Foto: Morgan Andersson

4: Sundbyberg bryter med Serneke. Sundbybergs stad avslutar samarbetet med Serneke i förtid genom att avbeställa kommande etapper av två pågående byggentreprenader i Hallonbergen. Som skäl för brytningen anges främst spruckna tidsramar och att anläggningsarbetena inte utförts enligt överenskommelse. Läs mer här!

Foto: Skoogs åkeri

5: Åkeriägaren om omkörningsförbud: Häng inte ut branschen! Ett förslag om att införa omkörningsstopp på motorvägar är för generellt anser Ingrid Skoog Bengtsson, vd på Skoogs åkeri i Ängelholm. Läs mer här!

Foto: Byggföretagen

6: Hårdare tag mot arbetskriminalitet. Fler razzior på byggarbetsplatser och fler kontroller av yrkestrafiken på våra vägar är ett par av de insatser som aviseras när nu regeringen inleder en offensiv mot arbetskriminalitet där en nybildad myndighet tilldelas det övergripande ansvaret. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079