23948sdkhjf

Strukton Rail vinner underhållsuppdrag på 600 miljoner 

Tidigare förra veckan stod det klart att Strukton Rail får i uppdrag att stå för underhållsarbetet på Västkustbanan Väst, ett basunderhåll som omfattar nära 500 kilometer spår. 

– Det som ligger bakom denna vinst är ett riktigt bra lagarbete – ett gott samarbete, mycket slit och tankeverksamhet, säger Lars Schyllander, affärschef Underhåll på Strukton. 

Kontraktssumman ligger på 600 miljoner kronor och sträcker sig över sju år, medan kontraktslängden är fem år. 

De sträckor som omfattas av underhållet är (Almedal) – Kungsbacka, (Kungsbacka) –Eldsberga, (Torebo) – Falkenbergs godsstation, Furet – Halmstad – Kistinge, Halmstads rangerbangård, (Borås central) – (Varberg), Landeryd – (Furet), (Torup) – Hyltebruk och Smålands Burseryd – (Landeryd).  

I Väst är vi ju sedan länge etablerade i Göteborg i och med VGG-kontraktet och det känns jättekul att äntligen få etablera ett helt nytt drift- och underhållskontrakt som också ansluter till Göteborg. Det nya kontraktet möjliggör en fortsatt utveckling av underhållsverksamheten i distriktet, samtidigt som det innebär en trygghet att arbetet med järnvägsunderhåll kommer finnas kvar i Väst lång tid framöver, säger Peter Adamiecdistriktschef Väst. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094