23948sdkhjf

Derome växer inom maskinuthyrning

Derome förvärvar Hyr In och Hyrtab och stärker därmed sin position inom maskinuthyrning med nio hyrdepåer i Halland och Skåne med start 1 oktober.

I slutet av 2020 aviserade familjeföretaget Derome att företaget – vars huvudsakliga verksamhet består av cirka 50 bygg- och järnvaruanläggningar – skulle kompletteras med maskinuthyrning. Läs mer här.

Under våren har företaget byggt upp maskinuthyrning i Göteborg med snabb organisk tillväxt. Nu har ett stort steg tagits för att utveckla rentalverksamheten genom förvärvet av Hyr In och Hyrtab med nio depåer i Skåne och Halland.

Förvärvet av de två bolagen innebär en förstärkning av erbjudandet både geografiskt och kompetensmässigt. Depåernas storlek varierar, men en gemensam faktor är att de ligger på platser där Derome redan bedriver verksamhet.

Vi ska förenkla vardagen för våra kunder och genom att erbjuda maskinuthyrning i dessa geografier är det precis vad vi gör. Som helhetsleverantör är detta ett oerhört viktigt förvärv, säger Johan Winroth, vd för Derome Bygg & Industri.

Hyr Ins vd Jan Holubec räknar med att den nya ägarmiljön kommer att vara positiv för företaget

De gör en långsiktig satsning på maskinuthyrning och vi har nu förutsättningar att utveckla verksamheten ytterligare tillsammans med våra kunder och Derome, säger han.

Fredrik Landén, vd för Hyrtab delar den uppfattningen.

Det känns helrätt med Derome, deras värderingar och syn på företagande är detsamma som för oss på Hyrtab. Vi ser stora möjligheter att med Derome växa affären i vår region, säger Fredrik Landén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093