23948sdkhjf

Maskiner och förväntan i Maskinias monter

Maskinia kommer väl rustade till Entreprenad Live och aviserar nyheter från såväl Doosan och Case som från Bergmann.

Det finns flera anledningar att fira för Maskinia som under snart 40 år har levererat maskiner till den svenska marknaden. Just i år firar företaget 30 år som generalagent för Doosan och tio år som generalagent för Case.

Läs mer här.

Företaget kan också glädjas över att försäljningen överträffat förväntningarna under pandemin.

Vi satsade och köpte in många maskiner i början av pandemin och när efterfrågan sedan tog fart efter sommaren i fjol, då hade vi maskiner i lager och kunde leverera. Både nytt och begagnat, säger företagets marknadsansvarige Daniel Gustavsson.

Det är fortfarande full satsning på infrastrukturen ute i samhället och våra kunder har mycket att göra. Nu gäller det snarare att hinna få fram maskiner.

När nu mässverksamheten rullar igång igen är förväntningarna stora när möjligheten för leverantörer och kunder att på nytt träffa varandra ”in real life” vaknar till liv. Först ut av de svenska maskinmässorna är Entreprenad Live där kunderna får tillfälle att klämma och känna på maskinerna 14-16 oktober.

Våra säljare ringer från hela landet och anmäler sig frivilligt för att stå i montern. De vill träffa kunder och kollegor, säger Daniel Gustavsson, som bland annat utlovar ett axplock av nyheter från Doosan, Case och Bergmann.

Från Doosan kommer man bland annat att premiärvisa den nya generationen hjulgrävare i 7-serien med utlovade förbättringar i allt från motor och hydraulik till förarmiljö, design och funktioner. Planen är att visa minstingen DX140W-7 på 15 ton och den större DX160W-7. Serien slutar dock inte där utan fortsätter till 21-tonnaren DX210W-7. Något senare i höst ska även den kortrumpade DX165W-7 lanseras i Sverige.

Vår nya serie har en teknik som både uppfyller de senaste miljökraven, är bränslesnål och effektiv, men utan EGR. Det skapar en maskin som är problemfri, produktiv och lönsam, säger Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Doosan på Maskinia.

Föraren möts i hytten av en ergonomisk premiumstol med både kyla och värme, en ny stor pekskärm med kontroll på maskindata och funktioner samt Smartkey som innebär att man med fjärrkontroll kan tända upp och öppna maskinen på avstånd. Ultra Sonic sensorsystem och 360 graders kamera innebär att maskinen kontinuerligt känner av och larmar om något kommer inom dess arbetsområde samtidigt som föraren kan se runt om hela maskinen, vilket ökar säkerheten för såväl förare som omgivning.

Automatisk grävbroms, mjuksväng och bomdämpning är standard, vilket utlovas göra grävning och förflyttning mer komfortabel, snabbare, säkrare och mer effektiv.

Även exteriört märks skillnad, bland annat med hjälp av en sportig motvikt som dessutom har integrerad belysning i DX140W-7 och DX160W-7. Genomgående används LED-belysning.

Från Case hämtas den nya hjullastarserien G2 Evolution som totalt finns i sju modeller från tolv till 30 ton, tre kortrumpade bandgrävare i storlekarna 9, 15 respektive 26 ton (CX85DSR, CX145D SR, CX245D SR) samt kompakthjullastare och skidsteers.

De nya hjullastarna kan levereras med stolsintegrerat fyrspaksställ som ett alternativ till joystick, något som efterfrågas av många kunder. Bland tillvalen finns även ett nytt vågsystem som är direkt integrerat i maskinens huvudskärm och bland annat visar skopans nyttolast, antalet lastprocesser, den ackumulerade vikten och orderdata.

Företagets vd Fredrik Holmquist, som tillika är försäljningschef för Case lyfter också fram att de steg V-anpassade motorerna klarar kraven utan att använda EGR och att serviceintervallen ökat från 500 till minst 1 000 timmar, vilket utlovas minska underhållskostnaderna med upp till 20 procent jämfört med nuvarande hjullastarserie.

Detta förlängda serviceintervall ger extremt låga servicekostnader. Tillsammans med övriga förbättringar så kan vi erbjuda en hjullastare i toppklass med överlägsen totalekonomi, lovar Fredrik Holmquist.

Den tredje huvudkomponenten i montern är dumprar från det tyska familjeföretaget Bergmann som funnits hos Maskinia i tre år. Den stora banddumpern C912s, den mindre C805s och flaggskeppet – tolvtonnaren C815s – ska visa bredden på utbudet.

Monter: 251

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078