23948sdkhjf

Fyra nya från Mecalac

Franska Mecalac har tagit fram fyra nya spårgående grävmaskiner, både på band och på hjul.

Mecalacs nya serie spårgående maskiner har fått namnet Mrail och företaget berättar i ett pressmeddelande att fyra nya modeller nu gjort sitt intåg: två bandgrävare i storleksklassen 10-13 ton (106MRail och 136MRail) och två hjulgrävare i storleksklassen 15-21 ton (156MRail och 216MRail).

Bandgrävarna 106 MRail och 136MRail beskrivs som en fusion mellan en kompakt lastmaskin och en grävmaskin. Maskinerna ska kunna rotera 360 grader, som en grävare, men ha en lastmaskins fart och produktivitet, lovar Mecalac.

Bandgrävarna ska passa för de flesta service- och underhållsuppdragen, de ska också vara idealiska för arbete i tunnlar eller andra trånga utrymmen lovar företaget.

106MRail är minst av de spårgående grävarna, den har fått en tvådelad bom och beskrivs som extremt kompakt och enkel att köra.

Hjulgrävarna uppges vara baserade på MWR-konceptet, de ska kunna röra sig tämligen fritt, även under kontaktledningar, förklarar Mecalac.

156MRail är en mellanstor maskin som uppges vara tänkt särskilt för uppdrag i stadsmiljö, till exempel tunnelbanor.

216MRail beskrivs som den starkaste maskinen, tänkt för de riktigt tuffa jobben.

De nya modellerna är en del i en utökad satsning på spårgående maskiner.

Mecalac förklarar att man länge samarbetat med välrenommerade partners – och därmed skaffat sig en gedigen kunskap på det krävande spårområdet.

Mecalac har använt sina nya kunskaper på flera sätt, företaget har till exempel skapat en ny spårdivision som samlar allt från forskning och utveckling till produktion och försäljning.

Mecalac anser sig nu ha spårgående maskiner för många olika tänkbara arbetsplatser – både spåren och kraven i olika länder skiljer sig åt men Mecalacs maskiner ska kunna passa överallt, förklarar företaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094