23948sdkhjf

De startar webbshop för skopor

– Vi vill öka tillgängligheten av våra skopor och då är det naturligt att vi tar det via internethandel, säger Martin Engström, produktchef på Engcon Group, när företaget nu öppnar en webbshop för skopor.

– Vi startar på den svenska marknaden och det gäller då våra mekaniska redskap som är så pass enkla, att de inte behöver någon support vid försäljningen. Övriga produkter går fortsättningsvis via våra återförsäljare som guidar kunden till rätt konfiguration, säger Martin Engström.

Det är alltså inte aktuellt att börja försäljning av tiltrotatorer via webbshopen eftersom de kräver betydligt större kunskap för att kunna anpassas till den maskintyp de ska monteras på.

Grävmaskinerna är väldigt avancerade och då gäller det att optimera tillbehören därefter. Där är våra återförsäljare en viktig kugge med sina specialkunskaper om just deras maskiner, säger Martin Engström.

Webbshopen, som öppnades 1 oktober, är anpassad för att kunna användas oavsett om köparen använder mobil eller dator. Inledningsvis är utbudet begränsat till bland annat djup/tandskopor, planeringsskopor, kabelskopor, VA-skopor och gallerskopor och enbart riktat till den svenska marknaden. Samtidigt lovar företaget att lagret av webbprodukter förstärkts för att minska risken för att det ska bli tomt på hyllorna.

Vi vill erbjuda våra kunder ett lättsamt och enkelt sätt att köpa våra produkter med snabb leverans direkt av tillverkaren, betonar Martin Engström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094