23948sdkhjf

Miljonen passerad för Olofsfors ”rosa band”

Sedan 2010 har företag, huvudsakligen inom skogsbranschen, genom Olofsfors insamling ”Rosa Bandet”, bidragit med 1 166 000 kronor till cancerforskning. Nyligen besöktes Olofsfors av tio av de företag som tillsammans skänkte 223 000 kr under 2020.

– Bra idé och ett viktigt ändamål. Vi bidrog i både Rosa Bandet och Mustasch-kampen som Cranab dragit igång till förmån för prostatacancer. En behjärtansvärd insats, säger Roger Rooth från Rooth Skogsvård.

De första tio åren auktionerade Olofsfors ut ett par rosa skogsmaskinsband, och pengarna från det högsta budet har oavkortat skänkts till cancerforskning. Pandemiåret 2020 skapade Olofsfors i stället en egen insamling tillsammans med Bröstcancerförbundet, och bidrog liksom tidigare med ett par rosa skogsmaskinsband som Bröstcancerförbundet numer lottar ut till ett företag eller en person som skänkt en gåva på minst 5 000 kronor.

Jag har följt Olofsfors alla Rosa Bandet-insamlingar och har själv bidragit sedan Olofsfors gjorde det möjligt för alla att delta. Att det i fjol blev jag som hade turen att få det elfte Rosa Bandet, var så klart glädjande. Bandet kommer helt klart att sticka ut, och jag känner mig stolt, säger Jörgen Westerlund på RW Skogsmaskiner.

Även om 2020 blev ett år då ovanligt få nya fall av bröstcancer rapporterades fick, enligt Bröstcancerförbundet, 8 000 kvinnor och 60 män besked om bröstcancer.

De allra flesta av oss har mött sjukdomen, antingen som överlevare eller anhörig. Pengarna som samlas in via vår insamling bidrar till bröstcancerforskning och stöd till drabbade och närstående, säger Maria Öhman, marknadsföringsansvarig på Olofsfors.

Förhoppningen är förstås att årets insamling ska bli den bästa hittills.

Numera kan alla vara med och alla summor räknas, stort som smått. Med gemensamma krafter och engagemang räddar vi liv. Kan vi som företag hjälpa till att sprida information och genom vår insamling bidra till att fler får hjälp, vill vi självklart göra det. Med möjligheten för alla att vara med, hoppas vi på ännu ett rekord, säger Kjell-Erik Åström, företagets sälj- och marknadschef för affärsområde Skog.

Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet betonar att förbundet är Sveriges enda intresseorganisation som alltid och enbart fokuserar på bröstcancer.

För att nå vår vision om att ingen ska drabbas av bröstcancer, finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Vi är oerhört glada och tacksamma över att Olofsfors, år efter år, arbetar med oss för att bekämpa bröstcancer. Tillsammans kan vi göra mer för fler, säger Marit Jenset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079