23948sdkhjf

Northvolt bygger ut för 6,6 miljarder

Northvolt investerar 750 miljoner dollar, cirka 6,6 miljarder kronor för att etablera världens första FoU-campus som ska täcka hela batteriets ekosystem.

Det nya campuset kommer att byggas ut från Northvolt Labs befintliga anläggningar och ge kunderna tillgång till en verktygslåda som spänner över hela spektret av värdekedjeaktiviteter relaterade till litiumjonbatteridesign, utveckling och livscykel från aktiva material och celldesign till batterisystem och återvinning.

– Det finns idag en irreversibel fart kring övergången till batterielektriska lösningar. Northvolt Labs utökas för att dra nytta av detta – för att driva övergången med ännu högre hastighet mot säkra, hållbara batterilösningar. Genom att etablera ett campus där industriella aktörer kan engagera sig, omgivna av alla nödvändiga anläggningar, är det vår övertygelse att vi kan skapa den nödvändiga grunden för att Europa ska framstå som den ledande regionen, sade Peter Carlsson, medgrundare och vd för Northvolt.

Den första nya anläggningen är redan under uppbyggnad. Det är ett FoU-center som ska möjliggöra utveckling av nya battericellsmaterial och produkter och därmed vidga omfattningen av Northvolts förmåga att möta den ökande efterfrågan på skräddarsydda lösningar.

Parallellt är ett nytt kontor på 15 000 kvadratmeter under utveckling för att stödja en ökning av antalet anställda från 400 personer idag till minst 1 000 personer som kommer att arbeta på Northvolt Labs.

Ett nytt kundcenter ska också inrättas för att fungera som ett utrymme för att träffas, samarbeta och kollektivt driva fram europeiska branschaktörer som arbetar med batteriteknik och elektrifiering.

– Att etablera detta campus är det naturliga nästa steget för Northvolt i sitt uppdrag att leverera världsledande batteriteknik. FoU, celldesign och modulutveckling, batteriåtervinning, tillverkningsprocessutveckling – dessa fält kan inte fortsätta isolerat. Genom att sammanföra alla delar av pusslet på ett enda campus kommer vi att vara unikt positionerade för att utveckla batterilösningar för den globala batterimarknaden, sade Yasuo Anno som är utvecklingschef för Northvolt.

Northvolt är en europeisk leverantör av hållbara battericeller. Bland Northvolts industriella partners och kunder finns ABB, BMW Group, Scania, Siemens, Vattenfall, Vestas, Volkswagen Group och Volvo Cars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094