23948sdkhjf

Turkisk stororder till Epiroc

Leveranser från Epiroc har under senare år blivit allt viktigare för Eti Bakir, Turkiets största gruvbolag. När företaget ska expandera tre underjordiska koppargruvar tas ytterligare ett steg i form av en stororder på borriggar, gruvtruckar och lastare.

Epiroc har ett långvarigt och starkt partnerskap med Eti Bakir. Vi är glada att ha en nyckelroll nu när bolaget expanderar sin verksamhet med fokus på säkerhet och produktivitet, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Utrustningen kommer att användas vid gruvorna Kastamonu Küre, Artvin Murgul och Siirt Madenköy. Själva utrustningsordern värderas till cirka 140 miljoner kronor, därutöver har även service, reservdelar och förbrukningsvaror beställts.

Ordern omfattar Boomer ortdrivningsriggar, Simba produktionsborriggar, Boltec bergförstärkningsriggar, Scooptram lastare och Minetruck gruvtruckar. De flesta av enheterna kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem Certiq, vilket möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid. Några av maskinerna kommer att installeras med Epirocs Rig Control System, RCS, vilket gör dem redo för automation och fjärrstyrning.

Vi är stolta över att 42 tons-truckar med ejektorflak i koppargruvor kommer att användas för första gången i Turkiet. Vårt samarbete med Epiroc går långt tillbaks. I sex år har vi haft ett komponentavtal och förra året började vi använda Epirocs MD20 bergborrmaskiner för att utveckla underjordsverksamheten, säger Gokhan Zengin, maskinchef på Eti Bakir.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093