23948sdkhjf

Full fart på Entreprenad Live

Publiken strömmade till och utställarna väntade ivrigt när första entreprenadmässan på mycket länge slog upp sina portar.

Har du fastnat på bild? Klicka igång bildspelet ovan! Foto: Ulrika Andersson

Göteborg. Himlen var grå och regnet hängde i luften på torsdagsmorgonen. Men tydligen spelar lite höstrusk ingen roll – stämningen var minst sagt god när Entreprenad Live, den första svenska entreprenadmässan på flera år, drog igång.

Ute bland montrarna var det nämligen bara glada miner, utställarna – många väl inbakade i täckjackor och mössor – var kanske lite ringrostiga men det är tydligt att väntan varit lång och att man nu gläds enormt åt att äntligen få träffa sina kunder igen.

Det är 25 månader sedan vi hade mässa sist. 25 månader! Så det är inte konstigt att man är lite ovan!

Det har varit så mycket folk också, fast det bara är torsdag – som brukar vara den sämsta dagen, sa en av de utställare vi talade med.

Vi har väntat så länge på det här, äntligen är det dags, sa en annan.

En som verkligen fått öva sitt tålamod är Hans-Erik Kristensson, en av arrangörerna.

Det är 25 månader sedan vi hade mässa sist. 25 månader! Så det är inte konstigt att man är lite ovan, ler han.

Tre gånger har han och hans kollegor fått skjuta upp Entreprenad Live och när det nu äntligen var dags har även han ett stort leende på läpparna.

Vi är så glada och så taggade som utställarna är nu har de aldrig varit, det är helt enormt branschen har ju inte stått still under pandemin, men det har inte funnits några mässor eller möten.

Jag har arbetat med mässor i 30 år. Det här var utan jämförelse den mest utmanande mässan någonsin att förbereda och genomföra

Hans kollega Peter Eriksson konstaterar att det ligger hårt arbete bakom att mässan äntligen blev av.

Jag har arbetat med mässor i 30 år. Det här var utan jämförelse den mest utmanande mässan någonsin att förbereda och genomföra, säger Peter Eriksson.

Att stå här idag med en ”rekordstor mässa bara ett par veckor efter restriktionerna släppts” känns fantastiskt men också overkligt, fortsätter han.

Det visar på en enorm styrka för oss och alla i branschen. Det är äkta entreprenörsskap. Står det ett berg i vägen så går vi runt det, eller så vi tar vi bort det, säger Peter Eriksson.

Han noterar att det krävts en hel del arbete för att lyckas med det hela. 

– Som arrangör har vi gjort allt i vår makt att vända och vrida på varje sten för att få ihop mässan. Att få med alla våra kunder, besökare och utställare, på den märkliga resan visar på styrka i Entreprenad Live och branschen i stort.

Senare på torsdagskvällen konstaterar Hans-Erik Kristensson att torsdagens besökssiffra blev 3 259 och han anser att dagen förlöpt bra.

– Både utställarna och besökare har tydligt uttryckt att det varit jättetrevligt att äntligen ha mötts igen och kunna göra affärer.

Peter Eriksson noterar att besökssiffran är mer än bra.

– Många säger att det är den bästa första mässdag de någonsin har haft. Det vällde in publik redan från klockan 10, säger han

Det kom så mycket folk att arrangörerna fick nya problem att lösa.

– Publiktrycket skapade en del logistiska utmaningar men vi hanterade dem och vi har förstärkt med nya lösningar inför de kommande dagarna. 

Leveranstidningen Entreprenad har också haft bråda tider under mässans första dag – vi har delat ut tidningar och sprungit i montrar för allt vad tygen håller (mässrapport kommer längre fram).

Och i dag fredag är det mässa igen! Kom gärna ut och träffa oss om ni är i närheten!

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125