23948sdkhjf

Dalshult växer inom demolering

Dalshult är ett expansivt företag som tar för sig allt mer komplicerade och krävande entreprenaduppdrag. På senare tid har även demolering ökat i betydelse och nu växer företaget ytterligare i rivningssegmentet genom förvärvet av Contractor från stålkoncernen Areco.

Vi ser stora synergier i förvärvet av Areco Contractor. Vår sammanslagna resurspool kommer att göra oss unika sett till storlek, kompetens och kvalitet. Ur ett större perspektiv ser vi en fördel av att vi nu etablerar oss i toppskiktet av Sveriges största rivnings- och saneringsfirmor. Vårt primära fokus är dock inte att bli störst utan att vara bäst. Vi kommer att använda vår storlek för att verka för en ännu högre ribba i branschen gällande miljö, säkerhet, kvalitet och yrkesstolthet, säger Dalshults vd Markus Andreasson.

Contractor, med cirka 40 anställda och säte i Helsingborg erbjuder lösningar inom rivning, håltagning och miljötekniska undersökningar. Bland kunderna finns byggbolag, större fastighetsbolag och kommuner i södra Sverige.

Bolaget är en stark aktör i sina kärnområden och har en lång historik i branschen. Vi ser förvärvet som en viktig nyckel till våra framtidsplaner gällande utveckling och tillväxt, säger Markus Andreasson.

För Markus Andreasson blev den koncentration mot kärnverksamhet som just nu pågår i Areco bara en möjlighet att ta Dalshult ytterligare ett steg framåt, en ambition som var väl rotad redan 2005 då Gudrun kom på besök med gigantiska skador som följd. När stormen dragit förbi såg Markus Andreasson framför sig stora behov av skog som behövde rensas och tas om hand, av dikningar, vägunderhåll och mycket annat.

Det stannade inte vid en tanke. Den första entreprenadmaskinen köptes in och därmed var också fröet satt till Örkelljungabaserade Dalshult Industri & Entreprenad. Därefter har inköpen av bland annat hjullastare, grävmaskiner och skogsmaskiner blivit betydligt fler och uppdragen allt mer komplicerade.

Från entreprenadverksamhet var steget inte långt till industriservice och godshantering, inte minst materialhantering på återvinningsstationer. Så småningom fylldes kompetensen på med medarbetare som är utbildade inom asbest- och PCB-sanering, något som öppnade vägen in i rivningsbranschen där nu ytterligare ett stort steg tagits genom förvärvet av Contractor.

Efter inledande diskussioner med säljaren bestämde vi att vi ville gå vidare med att skarpt utvärdera en överlåtelse. Processen därefter gick väldigt snabbt. Vi har upplevt processen som väldigt smidig och vill tacka säljaren för deras insatser i affären, säger Markus Andreasson.

Contractors mycket kompetenta anställda och deras imponerande produktportfölj kommer att förbättra vår förmåga att ge en förstklassig service till våra kunder och samarbetspartners.

Enligt Arecos koncernchef Peter Areskog var beslutet om försäljning inte lätt.

Contractor har varit en del av Areco-familjen i mer än 20 år. Det grundades som Globax 1999, och blev kvar i vår verksamhet efter det att vi sålde återvinningsverksamheten till Stena Metall 2021. Företaget har varit en positiv bidragsgivare till våra framgångar genom åren. Det har varit ett svårt beslut, men vi är helt övertygade om det kommer att ge större möjligheter för Contractor och dess personal under ledningen av Dalshult.

Beslutet att sälja dotterbolaget till Dalshult fattades i Contractors bästa, både ur ett affärs- och ett personligt perspektiv. Genom att sälja har vi skapat en solid framtid för Contractor-anställda, och deras kunder, samtidigt som vi på Areco kan fortsätta att bygga vidare på vår kärnverksamhets framgång. Genom att avsätta alla våra resurser till vår kärnverksamhet kan vi positionera oss för framtida tillväxt och lönsamhet, ständigt stärka våra finansiella resultat och öka vårt värde, säger Peter Areskog.

Contractor ligger inte riktigt i linje med våra affärsidéer. 95 procent av vår omsättning är råvaror och distribution av stål. Dalshult har större kunskap kring det Contractor gör. En sådan ägare har större incitament att lyckas. Ju mer en ägare kan tillföra, desto bättre. Detta är ytterligare ett steg i våra ansträngningar för att göra Areco mer dynamiskt, och med mer fokus på vår kärnverksamhet som riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter.

Jag är skrothandlare från början och detta är det sista benet som vi kapar av från den branschen. Försäljningen gynnar inte oss direkt, men är det bästa för personalen och bolaget, säger Peter Areskog.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111