23948sdkhjf

Förvaringsställ för tiltrotator

Införandet av automatiska redskapsfästen innebär att allt fler grävmaskinister väljer att koppla av tiltrotatorn när det behövs extra gräv- eller lyftkraft. Därför lanserar Engcon nu ett lättflyttat transport- och förvaringsställ för tiltrotatorn.

– Sedan vi införde vårt automatiska snabbfästessystem EC-Oil utan extra kostnad på våra maskinfästen och överdelen på våra tiltrotatorer, har vi sett en tydlig ökning av att förarna kopplar på och av sin tiltrotator beroende på den typ av arbete de utför, säger Martin Engström, produktchef på Engcon.

Vid arbete i fält saknas ofta en lämplig uppställningsplats för tiltrotatorn i maskinens omedelbara närhet. Därför lanserar Engcon nu ett ställ för tiltrotatorn som fungerar som uppställningsplats samtidigt som det också blir till stor hjälp då exempelvis markförhållandena kräver att redskapet flyttas en bit bort från arbetsområdet.

Stället är byggt i kraftig plåt och har måtten 1 200 x 800 millimeter, vilket även passar i pallställ avsedda för Europall. Stället kan utrustas med valfri infästning och är utformat för att kunna bäras med pallgafflar, vilket gör det enkelt för exempelvis en hjullastare, skidsteer eller truck att bära tiltrotatorn som sitter skyddad och stadigt kopplad i nedre redskapsfästet.

– Enkelheten med att kunna koppla på eller av tiltrotatorn utan att behöva lämna hytten möjliggör att föraren kan optimera sin maskin utifrån de jobb den utför på ett enkelt och smidigt sätt. Dessutom skyddas de automatiska kopplingarna under tiltrotatorn när den parkeras i transportstället, säger Martin Engström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127