23948sdkhjf

Ägarskifte i Infracon

Vestum har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Örebrobaserade Infracon Sverige med dotterbolaget Infracon Maskin.

Infracon har sedan starten 2015 vuxit snabbt genom såväl egen tillväxt som förvärv. I dag har företaget 122 anställda och utför betong-, mark- och anläggningsarbeten för väg-, park- och infrastrukturprojekt. Uppdragsgivare finns såväl bland byggentreprenörer som hos kommuner och Trafikverket.

Under den rullande tolvmånadersperioden fram till augusti 2021 genererade Infracon en omsättning om 305,0 miljoner kronor med en justerad EBITDA om 28,4 miljoner kronor och justerad EBITA om 22,4 miljoner kronor.

– Bolaget har levererat en imponerande lönsam tillväxt och blev nyligen uppmärksammade av Dagens Industri som Årets Gasell i Örebro län. Detta i kombination med en mycket stark orderbok, fin kundbas och duktiga företagsledare gör att vi ser positivt på framtiden för Infracon. Nu ser vi fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med hela den tidigare ägarkretsen och företagsledningen i bolaget, säger Vestums vd Conny Ryk.

Köpeskillingen kommer till viss del att finansieras i form av 286 556 aktier i Vestum, något som innebär en utspädning om cirka 0,2 procent. Säljarna har åtagit sig att inte avyttra de tecknade aktierna under en period om 24 månader.

Förhoppningen är att förvärvet ska kunna slutföras inom fyra till sex veckor sedan bland annat konkurrensmyndigheterna har sagt sitt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078