23948sdkhjf

Fortsatt satsning på kobolt, nickel och kopparprojektet Kleva

En I.P. mätning har påbörjats på undersökningstillstånd Kleva nummer 3, detta för att undersöka ledande anomalier runt Kleva gruva.

Gruvan Kleva är ganska unik, då det är en av ett fåtal platser i Sverige med kända förekomster av kobolt. I gruvan har det brutits 0,75 procent koppar, 2 procent nickel samt 0,2 procent kobolt. 

Holmasjön prospektering är de som har påbörjat elektriska I.P. mätningar. Verksamheten avser att mäta så långt upp på Klevaberget som möjligt. Genom att mäta så långt upp som möjligt, kommer de också så nära gruvan som möjligt.

År 2014 identifierades en anomali i Holmasjöns östra del. Denna kommer att följas upp för att se om den kan leda till Kleva gruva. Om så är fallet innebär det att Holmasjön prospektering identifierat en flera hundra meter lång anomali där det påvisats höga halter koppar, nickel och kobolt från tidigare gruvbrytning i Kleva gruva.

Arbetet har påbörjats. Riktningen tyder på att anomalin leder till Kleva gruva, vilket i sådana fall skulle kunna innebära att anomalin är 800 meter lång och upp till 100 meter bred.

- Det blir spännande att följa upp denna anomali och undersöka om den fortsätter till Kleva gruva. Skulle anomalin fortsätta till gruvan är detta mycket goda nyheter då det brutits 0,75 procent koppar, 2 till 3 procent nickel samt 0,2 procent kobolt i Kleva gruva, säger Carl-Adam Andersson, vd Holmasjön prospektering.

Kleva nummer 3 är ett undersökningstillstånd på 64 hektar i Vetlanda kommun. 

- Jag ser fram emot att få reda på resultatet från I.P. mätningen. Så snart I.P. mätningen är utförd kommer bolaget presentera resultatet, säger Carl-Adam.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora affärer på veckans lista!
Gammal bro ska ta steget in i framtiden
Nio av tio byggen har problem med arbetsmiljön
Han blir ny chef på WSP
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Här är domen för Kaunis Iron
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.111