23948sdkhjf

Snabbfäste för tungt riv och slit

När Steelwrist nu lanserar sitt hittills största helautomatiska snabbfäste, SQ90, är den tänkta bäraren framför allt en grävmaskin på upp till 70 ton avsedd för rivningsindustrin.

Efterfrågan på helautomatiska fästessystem fortsätter att växa globalt både bland anläggare och inte minst bland rivare där det ofta är tätt mellan redskapsbytena. När Steelwrist nu lanserar SQ90 är det den sjätte och hittills största modellen sedan SQ-serien presenterades 2017.

I rivningsbranschen med sina frekventa redskapsbyten handlar allt om att använda rätt redskap för rätt jobb i rätt tid. Med SQ kan förare och maskin arbeta kontinuerligt, och arbetssäkerheten ökar när föraren enkelt kan byta och använda det bästa redskapet för jobbet, säger företagets vd Stefan Stockhaus.

Det mekaniska framaxellåset Front Pin lock är en vital del i den tekniska lösnng som ska minska risken för tappade redskap. Företaget betonar att produktens inträde i rivningssegmentet fört med sig att framaxellåset nu uppgraderats till en andra generation för att klara de tunga rivningsredskapen.

Enligt tillverkaren är alla SQ-fästen även försedda med så kallad Q-Plus-teknologi som utlovas ge högre hydraulflöden med lägre tryckfall än många andra system på marknaden.

Givetvis följer det nya snabbfästet den öppna Open-S-standard som lanserats av Steelwrist och Rototilt och är tillgänglig för intresserade tillverkare av snabbfästen, tiltrotatorer och redskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109