23948sdkhjf

Mählers håller vägskyltar rena

Mählers har lagom till höstmörker, nederbörd och fallande löv utökat sitt sortiment med en lastbilsburen tvättutrustning som ska kunna rengöra bland annat skyltar, räcken, tunnlar och väggar som täckts av smuts och damm.

Vägskyltar har en funktion att fylla som spridare av allehanda budskap. Synbarheten tenderar dock att försämras under hösten då vädret ofta påverkar sikten negativt samtidigt som mörkret tar allt större del av dygnet i anspråk.

Nu lanserar Mählers skylttvätten FCW 5.8 som kopplas på lastbilens främre plogfäste och styrs via ett eget styrsystem. Längst fram på den treledade armen sitter ett vridbart fäste som gör det möjligt att rikta spolmunstyckena exakt dit rengöring behövs. Försörjningen av vatten sker antingen via en extern pump eller via en inbyggd pump som pumpar vatten från en vattentank som monteras på lastbilens flak.

– Vår affärsidé är att erbjuda produkter som ökar trafiksäkerheten. Skylttvätten passar då perfekt in i vårt produktprogram, säger Roar Wehn, sälj- och marknadschef på Mählers som också lyfter fram att den uppfyller europeiska säkerhetskrav.

Efter att ha introducerats på den norska marknaden finns den nu också tillgänglig i Sverige. Roar Wehn betonar att produkten blivit väl mottagen i Norge där kunderna framför allt uppskattar den flexibilitet som medger tvättning av både horisontella och vertikala ytor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125