23948sdkhjf

Brokks onlineplattform allt bredare

Onlineplattformen Brokk Connect lanserades i februari i år på tre pilotmarknader. Nu lanseras en ny version som kompletterats med nya funktioner samtidigt som den görs tillgänglig över hela Europa och Nordamerika.

Brokk Connect är en egenutvecklad plattform som innefattar både hård- och mjukvara, speciellt framtagen för att uppfylla de specifika krav som gäller rivningsrobotar. För att tillhandahålla den bästa täckningen och säkerställa enkel uppkoppling så är robotarna anslutna till det mobila nätverket.

Nästa steg i utvecklingen, som nu lanseras, innehåller flera nya funktioner, bland annat geofencing som exempelvis kan varna om roboten lämnar utsatt område, till exempel vid stöld eller obehörig användning, användaranpassning i plattformen samt en ny veckorapport som hjälper Brokkägare att hålla sig uppdaterade om sin maskinflottas status. Bland annat ges realtidsinformation om robotarnas plats, status, driftdata och eventuella behov av service.

Enligt tillverkaren kan insamlad data användas för att bland annat öka flottans nyttjandegrad och drifttid, samt optimera projektplanering.

– Som tidigare utlovat när vi lanserade Brokk Connect är det här en lösning som vi kommer att fortsätta utveckla och expandera. Brokk Connect 2.0 är nu nästa steg, men definitivt inte det sista. Uppkopplade maskiner och alla fördelar det innebär är här för att stanna, säger företagets vd och koncernchef Martin Krupicka.

Brokk Connect finns på alla nya Brokkrobotar, men kan även eftermonteras på äldre modeller. Användaren kan även teckna ett serviceavtal som innebär att tillverkaren åtar sig att övervaka maskinstatus, felsöka eventuella problem på distans och jobba proaktivt, så att robotarna alltid är arbetsklara.

– Återkopplingen från våra kunder som hittills har provat Brokk Connect, samt tecknat ett Uptime-serviceavtal, kan inte tänka sig att gå tillbaka till robotar utan uppkoppling, säger Martin Krupicka.

Enligt nuvarande planer kommer Brokk Connect att göras tillgänglig för resten av världen under 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora affärer på veckans lista!
Gammal bro ska ta steget in i framtiden
Nio av tio byggen har problem med arbetsmiljön
Han blir ny chef på WSP
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Här är domen för Kaunis Iron
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125