23948sdkhjf

Säkrare och snabbare ställningsbyggande

Alimak har i samarbete med tyska Peri tagit fram en produkt som utlovas öka såväl effektivitet som säkerhet i samband med ställningsbyggande.

Alimak STS 300 förenklar hela logistikprocessen för ställningsbyggare, från upphämtningsplatsen av ställningen till platsen för montering och tillbaka igen. Med det innovativa tillvägagångssättet minskar väntetiderna och det är enkelt att med bara två personer både bygga upp och montera ned byggnadsställningen, säger Thomas Imbacher, ansvarig styrelseledamot för Innovation & Marketing på Peri.

STS 300 är designad för att passa Peri UP byggnadsställning som, enligt tillverkaren, säkerställer att ställningsbyggare är skyddade vid montering och nedmontering av byggnadsställningar. Med STS 300 ska risken för skador minskas ytterligare, exempelvis i samband med lyft av verktyg och material.

Systemet utlovas förbättra såväl effektivitet som säkerhet i samband med transport, montering och demontering av byggnadsställningar. STS 300 ska göra det både snabbare och enklare att bygga upp och montera ned byggnadsställningar, men även bidra till bättre ergonomi för ställningsbyggarna. I och med att den kan flyttas horisontellt på marken ökar användarvänligheten och effektiviteten ytterligare.

– Vi arbetar ständigt med att förbättra för våra kunder och är väldigt glada över att kunna lansera den här nya produkten som inte bara ökar produktiviteten och effektiviteten, utan även ger säkrare, smidigare och bättre arbetsmiljö för ställningsbyggare, lovar David Batson, Executive Vice President på Construction-divisionen på Alimak Group.

Inledningsvis kommer STS 300 endast att erbjudas i Tyskland, men kommer successivt att rullas ut på fler marknader globalt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095