23948sdkhjf

Nyab etablerar i Gävle

Nyab är urstarkt på sin norrbottniska hemmamarknad och i huvudstadsregionen. Nu etablerar sig företaget även i Gävle för att få bättre täckning längs bland annat Norrlandskusten.

Nyab-koncernen redovisar en åtta år lång obruten svit av lönsam tillväxt och har från föregående år en kraftig tillväxt utanför hemmamarknaden i Norrbotten. Framför allt växer företaget i Stockholmsområdet där den inneliggande orderstocken indikerar en fördubblad omsättning under kommande år, vilket innebär någonstans i trakten av 500 miljoner kronor.

Avståndet mellan huvudkontoret i Luleå till basen för Stockholmsetableringen i Hägersten är dock långt samtidigt som det finns goda möjligheter till jobb däremellan. Därför etablerar sig företaget nu även i Gävle.

Vår etablering i Gävle kommer geografiskt att täcka marknaden från Hudiksvall till Uppsala och sortera under affärsområdet Nyab Mälardalen, säger Johan Skoog, vd för Nyab Mälardalen.

Samtidigt har företaget nu tagit hem ytterligare ett flerårigt uppdrag i Stockholmsområdet – den här gången för Huddinge kommun. Det rör sig om upprustning av gatunätet, nytt fiber- och elnät samt utbyggnad av allmän VA-anläggning, vilket inkluderar dagvatten, spillvatten och dricksvatten. Färdigställande och överlämning av projektet ska ske innan utgången av 2025.

Vi har en fortsatt stark utveckling i samtliga geografier. Marknaden är kommande decennier strålande i storstadsområdena och i norra Sverige – driven av urbanisering och hållbarhet. Inte minst med de investeringar
som är kopplade till vätgas, energiomställningen och Norrbotniabanan, säger koncernchefen Johan Larsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
”Det är skillnad på byggare och byggare”
Eldrivet på återvinningen
Bättre ljus direkt från fabrik
Plattform för klimatneutralt byggande nu igång
Lasta servicebilen rätt
Friska tag på veckans lista!
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125