23948sdkhjf

Gratis mensskydd på Peabs arbetsplatser

Arbetsmiljön för kvinnor ska förbättras avsevärt hoppas Peab och Lambertsson. "Tänker man efter är det lika givet att utrusta bodarna med tamponger som med toalettpapper och tvål."

För ett år sedan startade Peab ett pilotprojekt som innebar att man tillhandahöll gratis tamponger på företagets arbetsplatser i Örebro län.

Enligt Peab har detta initiativ blivit mycket uppskattat och Peabkoncernen och dotterbolaget Lambertsson har därför bestämt sig för skala upp erbjudandet så att det gäller medarbetare och besökare i hela Norden.

 Som kvinna vet man hur jobbigt det är när man glömt att mensen ska komma och inte har nån tampong med sig. Tänk dig då att du står vid ett vägarbete, eller på en täkt. Ingen kiosk i närheten. Det är inte kul. Genom det här initiativet vill vi underlätta för våra medarbetare och samtidigt visa att arbetet för en jämställd bransch berör många områden – allt från tamponger och arbetskläder till att städa bort machokulturen och mossiga normer, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör med ansvar för social hållbarhet på Peab, i pressmeddelandet.

Ett nytt avtal med företaget Period Pack innebär att mensskydd ska finnas både i byggbodarna och på koncernens fasta kontor.

– Tänker man efter är det lika givet att utrusta bodarna med tamponger som med toalettpapper och tvål. Som uthyrningsbolag har vi dessutom kontakt med väldigt många arbetsplatser, så genom att ta det här steget kan vi göra skillnad för många kvinnor i byggsektorn säger Peter Mikes, vd för Lambertsson, i pressmeddelandet.

Enligt avtalet ska kontoren förses med tampongbehållare som fylls på löpande, och Lambertsson ska sörja för att byggbodarna utrustas med mensskydd.

Artikeln ska dessutom läggas till i företagets utbud så att det blir enkelt att beställa.

Peab uppger också att man har beställt 100 extra enheter med mensskydd, produkter som ska skänkas till behövande organisationer som till exempel boenden för utsatta kvinnor och härbärgen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109