23948sdkhjf

Sydkorea med på Engcontåget

Engcon placerar ut allt fler nålar på världskartan. Den senaste hamnade i Sydkorea där landets största maskinmässa blev avstamp för ett nybildat dotterbolag med egen sälj- och eftermarknadspersonal samt ett nät av återförsäljare och servicepartners.

– Vårt mål är att öka försäljningen på utomnordiska marknader, eftersom den nordiska marknaden för tiltrotatorer börjar bli mättad och det enbart går att plocka några procents marknadsandelar från våra konkurrenter här, säger Krister Blomgren, vd för Engcon-koncernen.

Det koreanska bolaget etableras med kontor och eget lager i Cheonan. Bemanningen består av en säljchef, säljare, lagerpersonal och tekniker. Utöver det säljs produkterna via Doosan och Hyundai.

Krister Blomgren är nöjd med starten på det sydkoreanska äventyret där mässan besöktes av cirka 15 000 personer.

– Det var en fantastiskt bra mässa med flera genomförda affärer samt många leads att följa upp. Det var dessutom kul att se hur bra den koreanska organisationen fungerade, säger Krister Blomgren.

Företagets senaste bokslut redovisar en omsättning kring 1,2 miljarder kronor och ökad vinstmarginal. Krister Blomgren är övertygad om att siffrorna kommer att förbättras avsevärt.

– Vi har egentligen bara börjat vår resa på de utomnordiska marknaderna. Enligt våra prognoser kommer vi inom en 10-årsperiod att omsätta mer på de asiatiska och nordamerikanska marknaderna än vad vi säljer i hela Europa, säger Krister Blomgren.

– Vårt mål är att förändra världens grävande och det verkade de koreanska entreprenörerna och grävmaskinisterna förstå att man gör med en tiltrotator, säger Krister Blomgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125