23948sdkhjf

Stenplockare med bredd

Stenplockare Kivi-Pekka 3.3 är en 3,3 meter bred maskin med en två meter bred inmatning och en stenbehållare på 5 kubikmeter.

Sidorna på lyfttrumman är utrustade med kraftiga s-pinnar med överföringsstål som leder stenarna in mot maskinens centrum. Trumman använder Kivi-Pekkas inmatningspinnar som enligt tillverkaren klarar av att ta upp stenar med en diameter på upp till 35 cm. Maskinen kan samla in 900 kg stenar per minut.

Precis som hos tillverkaren Kivi-Pekka i Finland får vi som importör en hel del frågor kring begagnade maskiner, vilka det inte finns många av. Denna nya modell är framtagen just för att kunna möta detta segment och vi tror att det finns stor potential även i Sverige, säger Johan Schols, Marknads- och försäljningschef på Trejon.

Maskinen har ett lågt effektbehov med mekanisk drift och en axelvikt på mindre än ett ton, så räcker det med en 60 hästkrafters traktor. Kivi-Pekka 3.3 kräver endast ett enkelverkande hydrauluttag med ett flöde från 20 l/min. Maskinen kopplas med dragstång i lyftarmarna vilket ger en enkel och exakt djupinställning samt gör maskinen väldigt smidig med liten vändradie i trånga utrymmen. Med en tipphöjd på 2,1 meter kan stenar enkelt tippas på en lägre vagn, i skopa eller direkt i hög. Den låga och robusta konstruktion garanterar säker tippning även i branta backar.

– Just det låga behovet på dragtraktorn är något som kännetecknar alla modeller från Kivi-Pekka, just med denna Kivi-Pekka 3.3 kan man så gott som säga att vilken traktor som helst klarar jobbet. Något som också varit målsättningen från början av utvecklingen, en modell till rätt inköpspris, med låg driftkostnad, låga krav på kringliggande utrustning samt fält, utan att tumma på kvalitet och kapacitet, säger Johan Schols.

Jord sållas från de upplockade stenarna i tre steg, först i sållet under inmatningstrumman, sedan i behållaren där botten är utformad som ett såll. Som sista steg är maskinen utrustad med den välkända Kivi-Peka jordlådan, som gör att stenarna kan rengöras under tipp­ningsfasen och jorden kan återföras till fältet.

Maskinen finns från och med nu tillgänglig för beställning inför vårbruket 2022. Kontakta Trejon eller en av Trejons återförsäljare för mer information.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095